單身Aka對婚姻充滿憧憬 

愛心爆棚  揚言要生夠3個

(先機網報道)女子組合Super Girls隊長Aka(趙慧珊) 日前以Fueki Run HK 2018形象大使,出席商場快閃活動「尋寶塗 Fueki Hunt」,Aka表示平日十分喜歡做運動,亦收到不少運動比賽的邀請。

活動中,Aka與小朋友們載歌載舞,盡顯活潑可愛一面,她提及自己好喜歡同小朋友玩,單身的她自言對婚姻充滿憧憬,她表示︰「我係想結婚生仔的人,而且我好鍾意小朋友,有諗過將來生夠三個,但要找到Mr. Right先。既然現在未去到呢個階段,所以好期待到時8月馬拉松比賽中與一眾小朋友跑步」。

雖然近日忙於新歌派台、排舞及拍MV,仍準備在8月參與慈善馬拉松,健康之餘又可以幫助到有需要的小朋友,是很有意義的事,「我個人好鐘意做運動,係因為以前想練氣,希望身體會好啲,同埋好想身材線條靚啲,影相放上去社交網站分享嘅時候都會開心啲。」

早前Aka在社交網上載做gym短片,片中有各種臂力練習、舉啞鈴和舉重,可見Aka準備以最佳狀況迎接各種工作和是次慈善馬拉松活動。

 

上一條下一條