劇集分成13個單元,期望帶給香港人一套真正有創意的電視劇;劇集班底為港產史上最強,並由張繼聰主演。

原創港劇向膠劇宣戰

張繼聰《向西聞記》3.8免費睇

(先機網報道)「你肚唔肚餓呀,我煮個麵你食吖」、「嘢可以亂食,說話唔可以亂講」、「人在做,天在看」、「感情呢啲嘢唔可以強求架」……這一大堆熟口熟面對白,這些年來穿梭於不同港劇、變成「萬能key」,你唔悶我都悶啦!今日大年初一,除了說恭喜發財,影視程式hmvod還有一份大禮送給大家,將於3月8日首播原創電視劇《向西聞記》,全港免費睇!讓大家告別膠劇時代!

《向西聞記》改編自香港著名網絡小說作家、向西村上春樹歷年來的最佳短篇小說,劇集分成13個單元,期望帶給香港人一套真正有創意的電視劇;劇集班底為港產史上最強,並由張繼聰主演,他在宣傳片中說:「香港人唔使再忍喇!3月8日,hmvod原創劇集《向西聞記》隆重首播。」
hmvod推出原創港劇《向西聞記》,宣傳口號為「影視從不一樣」,皆因港劇近年面對霸權壟斷卻又不思進取,一大堆似曾相識的對白於每套劇集無限loop,「你有冇理過我感受呀」、「如果你嬲嗰陣就同自己講,唔好咁嬲,咁就冇事喇」、「其實做人最緊都係要開心啫」、「大家心情唔好啫」……令港劇無辜被標籤為「膠劇」。
為了向「膠劇」說不,hmvod及《向西聞記》已準備就緒,3月8日,見真章。

 

 

上一條下一條