35 次多謝,8 次唔該,7 次 thank you,子華神連聲多謝都難以報答各位巨星紅星朋友的幫忙。

影帝影后天后仗義客串

黃子華 8 分鐘鳴謝 28 紅星

(先機網報道)35 次多謝,8 次唔該,7 次 thank you,子華神連聲多謝都難以報答各位巨星紅星朋友的幫忙。講嘅係由子華同佘詩曼主演、於 2.15 年三十晚喜慶出籠之狗年賀歲笑片《棟篤特工》,片中子華當然發揮其抵死幽默風格,阿佘亦有不一樣的「樣衰」演繹,但除了兩位男女主角及主要演員 C 君、蘇麗珊等外, 仗義客串的巨星紅星更係超級多兼爆驚喜,幾對手的手指數唔完,當中有影帝、影后、天后、視后等等人氣演員,最難得係每位出場都夠特別又 sharp 醒,令整部戲星光瀉地。
事實上,本地電影已久未試過有如此多的巨星助陣,自稱「票房毒藥」的子華獲眾多巨星朋友友情客串,實在無言感激,所以子華特別自拍了一條接近 8 分鐘的鳴謝系列短片,逐一答謝 28 位巨星紅星的幫忙,名單包括鄭秀文、楊千嬅、許冠文、譚詠麟、張智霖、蔡少芬、鄭丹瑞、鄭中基、吳君如、草蜢、王敏德、鄧兆尊、張繼聰、張達明、苑瓊丹、盧海鵬、許紹雄、林雪、羅蘭、鄭欣宜、林子善、張國強、趙榮、詹瑞文、湯鎮業、盧惠光、白只、專家 Dickson。 
子華表示:「拍呢套《棟篤特工》係破咗我人生記錄,我係從來冇試過一次過欠咁多人欠咁多嘢,今日喺度俾啲耐性,容許我一次過多謝番咁多位幫過忙嘅朋友,無償、衷心嚟拯救我呢個票房毒藥嘅朋友,多謝你哋。大家俾啲耐性、幫我俾啲掌聲以下呢啲人士好冇?」多謝又多謝,子華衷心感謝每一位幫忙的圈中朋友;去到片段尾聲,子華補充說:「我覺得我依家好大鑊,因為我一定漏講咗啲人,我漏講咗嘅希望多多包涵,首映之後我再請你哋飲嘢,希望你一定到,到時我一定親自多謝你。比如 Dickson,我唔記得多謝你,多謝你,有你喺度我哋毒男就有晒地位,即係你呢個角色做得好;仲有詹瑞文,仲有...真係講唔到咁多,首映見,各位。多謝晒。」

 

上一條下一條