顏卓靈(Cherry)早前到日本京都為新歌「Baby Stop」拍MV。
Cherry的新歌「Baby Stop」MV已經推出,內容是講述愛在異國邦。
今次MV邀請了一名台灣靚仔演員石知田客串演出,在拍攝期間有工作人員不停勁讚他是個俊男。

顏卓靈有靚仔免疫能力

拍新歌 MV絕不過電

(先機網報道)顏卓靈(Cherry)早前到日本京都為新歌「Baby Stop」拍MV,今次難得有美男子陪拍,但是她自問有靚仔免疫能力,所以絕不過電,不過有小鮮肉交流卻增添不少樂趣!

Cherry的新歌「Baby Stop」MV已經推出,內容是講述愛在異國邦,本來一行人到台灣取景,不過導演最後挑選了去日本京都拍攝,今次MV邀請了一名台灣靚仔演員石知田客串演出,在拍攝期間有工作人員不停勁讚他是個俊男,Cherry笑說:「我哋大家年紀相若,所以私下都好好傾,佢都好鐘意音樂、睇書,休息時候會交流下音樂心得,我哋啲話題幾夾,大家相處好開心,又可以識多個朋友,喺MV中我哋冇乜親熱鏡頭,有人問我個對手咁靚仔冇親熱咪好蝕囉,我係完全冇諗到呢樣嘢,咁又唔會蝕嘅,好似歌詞咁講不多不少已經足夠了!其實我對靚 仔有小小免疫力,唔會咁樣就暈咗浪! 」

Cherry 又爆鏡頭前一些趣事,有一場戲是導演要求男主角浪漫地用手輕摸她的鼻尖,不過他聽錯要像打蚊一樣打她的鼻,結果當然要NG。另外,她要在鴨川拍一場跑街鏡頭,她來來回回跑了好多次,她笑言,做了短跑好手,每程要跑200米,她好似跑了千米賽事一樣!此外,近日她留了一頭長髮,她希望增添一些女人味,卻剛巧很適合MV中的造型。

 今次的拍攝團隊只有幾位工作人員同行,Cherry表示,她隨了拍攝之外,同時兼顧助導工作,不時要催食飯,又催開工,又要做翻譯部及茶水部,她十分感恩是團隊不計酬勞,只求拍到最好,由於行程十分趕迫,她笑言是慢歌快拍,拍每個鏡頭都要一擊即中,因為要與時間競賽,日落前一定要完成,幸而出來效果很理想!

上一條下一條