張繼聰突襲招積

張建聲鬧蕭定一「仆街」缝嘴

(先機網報道)張建聲挾《反黑》「招積」一角彈起,唔知係真癲定人紅黐總掣?竟然連一手捧起他的老闆蕭定一都鬧!仲要老闆行「火屎」吳毅將條路,「同我捉蕭定一個仆街返嚟,縫咗佢個嘴!」
原來,係一個廣告;而廣告在官方fb上載兩日,已直迫50萬人爭睇。
事源係蕭定一近年旗下業務不斷擴張,除了其創立的中國3D數碼娛樂有限公司製作全港最多的港產片外,去年推出提供電影串流點播服務的手機程式「hmvod」,令業務更加多元化;為進一步提升服務質素,「hmvod」剛進行了大幅度的技術性更新,一向創意爆燈的蕭定一搵來張繼聰及「招積」張建聲出馬,齊齊拍廣告鬧爆舊版「hmvod」﹝https://www.facebook.com/hmvDigitalChinaGroup/videos/1539764642783638/﹞!
片中,「招積」上身的張建聲在k房攬女開hmvod睇戲,豈料手機程式播吓停吓,又窒又彈app,「招積」即刻發難爆粗,左一句「乜X嘢apps」、右一句要刮「蕭定一條仆街縫嘴」,就在「招積」嬲到發癲掟電話之際,張繼聰突然殺到,一手拎起支威士忌,另一隻手掹電話,望住「招積」話:「人哋update咗個app喇!」繼而耐心解釋「hmvod」更新後啟用的離線模式的用法和優點,招積先順番條氣。
升呢版的「hmvod」為做到真正「隨時隨地」送上影視節目,特別推出貼心的「離線模式」,當没有流動數據或wifi時,用家就可以利用離線模式觀看已經下載到手機上的精彩節目。「hmvod」亦新增了airplay及chromecast功能,讓用家可以將手機畫面接駁到大螢幕,透過「hmvod」用智能電視Smart TV、智能手機及平板電腦隨時隨地享受自己的私人影院。
上一條下一條