Winnie 與 Carey 為相識十載好友。

雷晴雯賀好友港創首校

美容專家獲肯定感驚喜

(先機網報道)雷晴雯 (Winnie) 早前出席由星級繡眉師 Carey Cheung 開辦繡眉學院開幕派對,當晚到賀名人眾多,場面非常熱鬧。 Winnie 與 Carey 為相識十載好友,兩人從剛剛在美容事業上起步,發展到現在都分別各自闖出了一片天,兩日均異口同聲表示說,彼此的惺惺相惜與互相加油鼓勵,才是這份友情最難能可貴之處。

Carey 笑著憶述:「十年前我剛剛學成返港,事業剛起步不久,Winnie就嚟揾我繡眉同眼線,或者同行關係啦,當時我地已經勁多嘢傾,但我從來無諗過當晚Winnie返到屋企會將成個過程寫晒喺佢自己個 Blog 度,仲將我讚到天上有地下無,當時真係好開心,因為真係無諗過會有人咁 Appreciate 自己所學同所做嘅嘢,仲要係我有收佢錢添喎!」Carey笑言Winnie簡直蝕給她。

 

上一條下一條